Ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει το «πράσινο» φως για ατομικές προπονήσεις και χρήση μπάλας

 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “COVID-19 Συνεχής ενημέρωση”, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως όλοι οι αθλητές άνω των 13 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις ατομικές σε ανοικτές ή και κλειστές εγκαταστάσεις.

Αυτό ισχύει και για όλους τους αθλητές και αθλήτριες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων,αλλά και όλων των αθλημάτων. Παρά το γεγονός πως δεν επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Υφυπουργός έδωσε το “πράσινο” φως και στη χρήση της μπάλας.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης:

«Έχουμε μπει στην τρίτη φάση, έχουμε από 13 ετών όλους τους αθλητές όλων των σωματείων να μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις σε ανοικτές ή κλειστές εγκαταστάσεις. Όχι ομαδικές προπονήσεις αλλά ναι στην προπόνηση με μπάλα λένε οι ειδικοί. Τα κολυμβητήρια θα λειτουργήσουν, ποσοτικοί περιορισμοί θα υπάρχουν. Σε ανοικτούς χώρους μεγάλους ως 80 άτομα, σε μικρά ανοικτά γήπεδα ή κλειστά, ένα άτομο ανά 30 τ.μ. τουλάχιστον, θα υπάρχουν περιορισμοί και στις πισίνες. Θα υπάρχει πρόβλεψη για να μπουν στα γήπεδα και οι υποψήφιοι για τις πρώην σχολές ΤΕΦΑΑ, τις στρατιωτικές και της αστυνομίας. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της ΚΥΑ για να σταλεί στα αθλητικά κέντρα από τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη».